Film: Joikefeber

Joikefeber

Joikefeber (57min) vil på en humørfylt og innsiktsfull måte fortelle om hvordan joik oppstår og blir til, om hvordan man joiker – og hvem og hva man kan joike.

I filmen treffer vi regissørens datter Ylva fra Oslo som vil lære seg å joike når hun begynner på musikklinja på videregående skole. Gjennom møter med samiske artister og joikere som Johan Sara Jr., Mari Boine, Nils I. Porsanger og Ole Larsen Gaino får Ylva også  et nærmere forhold til sine røtter. Filmen er lagd i en underholdende kabaret-lignende blanding av ulike filmstiler og sjangre, og filmens avslutning kan komme til å gi deg et tilfelle av joikefeber.

I regissørens forrige film Min mors hemmelighet (2009) «etterforsket» Ellen Lundby sin mors fortielse av deres samiske bakgrunn. I Joikefeber følger hun datteren som tar arven tilbake. Den unge hovedpersonens medvirkning har høstet mange lovord, ikke minst at hun byr på seg selv og sitt talent  og alltid med integriteten i behold.

Filmen har bl.a. vunnet publikumsprisen ved Bay Street Film Festival, Canada(2014) og mottok også 1.diplom i dokumentarfilm ved en film og TV-festival i Murmansk(2014).

Advertisements

Posted on July 1, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: